Tårar

Godmorgon älsklingar :)

Igår kväll spenderades framför tv och datorn = bäst.

Anledningen till att jag skriver det första jag gör så här så morgonen är en film som jag och mirna (antony halvt) kollade på igår. Och vi grät FLODER, helt sjukt vad mkt vi grät, kanske är vi känsliga men iallafall.

 

The stoning of Soraya M. Den var verkligen jättebra, även om den var ledsam och man blev arg månha gånger så var den faktiskt jättebra. En film jag verkligen rekomenderar!

Det är en film baserad på en iransk-fransk journalist bok om denna kvinna i Iran (Soraya) och är verklighetsbaserad, vilket gör att man gråter ännu mer...
När jornalisten är i den lilla byn i Iran stoppas han av en kvinna som heter Zahra och som har en historia hon vill förmedla till hela världen om hennes systerdotter Soraya. Soraya bli enligt Sharia-lagen i Iran dödsdömd genom stening, för att hon enligt två vittnen har varit otrogen mot sin man. det folk inte vet är att allt är påhittad och iscensatt av Sorayas man Ali, för att han vill gifta sig med en annan kvinna. Vad som evrkligen händer ska jag inte berätta för det får ni se själva, men jag tycker ni alla ska se den!

Jag är ju emot dödsstraff, och särkilt när det handlar om mänskliga fel, som t.ex otrohet, en lögn och så vidare. dock tycker jag att man ska ge livstid (och verkligen livstid) till mördare, våldtäktsmän och pedofiler.

Stening har använt genom hela historien och innebär att man kastar sten på någon som är nedgrävd i en grop (oftast), tills att denna dör. Man tillämpade stening i t.ex. Mesopotamien. Stening leder oftast till en långsam och plågsam död.

Tänkte lägga upp en bild på det, men det var för hemskt faktiskt. Men vänner, se filmen! den får en att tänka på hur bra vi har det här i sverige ;)

PS. Dagens skratt kommer senare på dagen. DS.

Love u all.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0