Sverigedemokraterna

För några dagar sen hade vi ett samtal här hemma och lite grejer och så kom sverigedemokraterna upp, och när jag skulle lägga mig så kunde jag inte sova för jag tänkte. Jag har jättesvårt att förstå hur människor kan tycka att andra är mindre värda, och tacka nej till att ge människor en chans, så som dom fick en chans då dom föddes i ett demokratiskt land..
Och sen slog det mig, att anledningen till att sverigedemokraterna har växt och fått många anhängare är (enligt mig då) att i människans natur finns det något som heter skylla ifrån sig. Det är anledningen till att Hitlers politik blev så "lyckad" med, som människa har man svårt att se vad man själv gör fel, vilket gör att det blir så mycket enklare att bara skjuta ifrån sig problem.
Ett exempel som bevisar min teori, hitler skyllde på judarna när det gick dåligt för tyskland, det är judarna som är anledningen till att ekonomin är dålig och att det inte finns några jobb, så istället för att människor ska ta tag i det så hittar dom en syndabock, jaa men klart det är judarnas fel, vi skyller på dom, så sover vi bättre på natten. Eller som i sverige, så FORT det går dåligt för sverige, inte så mycket arbete, svårt att komma in på högskolan, ekonomin går ner, vems fel är det?`joo klart att det är dom där jävla invandrarnas fel, som kommer in och tar våra jobb eller? jo, många tänker så, men då det går bra, jo men då är det "svenskar" som har tagit upp sverige till toppen. tycker det är så FEL!! Eller när brottsstatistiken går upp, ja men då är det dom där jävla invandrarna igen som är igång. Vakna upp för i helvete och sluta döma människor, visst det finns invandrare som är kriminella, men oj svenskar har aldrig begått ett brott någonsin visst?, tycker bara att det är så fel att dra alla över en kant, varför ska jag, som har bott här i hela mitt liv, följer lagar, har assimilerat mig, älskar sverige dras över samma kant som en som inte gjort detta? jag menar, om en "svensk" våldtar en tjej så säger väl inte jag att alla svenskar är våldtäksmän? och det där med vi och dom, varför är det så? blir så trött på det! på facebook finns det grupper som "100000 svenskar innan invandrarna" whats up with that? blir så trött på att folk tycker jag borde vara på ett visst sätt bara för att ajg är invandrare, är så trött på att inte bli sedd på samma villkor som en "svensk" för att jag heter Michella och inte Julia. Tänk på det nästa gång, vi alla är  människor med känslor.

Sluta dela upp människor i fack efter utseende och ursprung! Älska varandra istället, mycket bättre att gå runt att älska än att hata, hata tar så mycket på krafterna. Vi är trots allt alla människor och alla är lika. Älska människan och inte var den kommer ifrån...tänk på det, och börja behandla dina medmänniskor med kärlek och respekt, för trots allt så bor vi alla i sverige så låt oss göra det bästa av situationen ;)

Love u all.

 

/ Micha


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0