Saint Michael the Archangel

I Libanon firar vi Saint Michael's dag idag. Jag är döpt efter honom och han har alltid varit min skyddsängel så detta inlägget är tillägnat honom.He is the leader of the armies of God, the Archangel that represents the Power of God.

His name means "Who is like unto God ?" When the bad angels rebelled, He was the one who spoke saying those words.

By his humility He defeated Lucifer in this first battle, who was cast down from Heaven.

He is one of the seven spirits that stand before God, prophesied in the Apocalypse to defeat Satan in the final battle between good and evil.


Prayer to St. Michael the Archangel.

Saint Michael the Archangel, defend us in the hour of battle, be our safeguard against the wickedness and snares of the devil, May God restrain him we humbly pray and do Thou O Prince of the Heavenly Court, by the Power of God cast into hell, satan and all the other evil spirits who roam through the world seeking the ruin of souls. Amen


// Micha


Errare humanum est, ignoscere divinum

Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt.

Är det så?

Som kristen tror man på förlåtelse, man ska vända andra kinden till, förlåta och så vidare.
Och jag är juh kristen. Men det finns något inom mig som har svårt för förlåtelse. Det funkar inte med mina normer och värderingar.
En människa har en chans anser jag och om misstaget är ett misstag som har sårat mig rejält och som satt spår i mig. Så går det inte att förlåta. Jag gör också misstag jag sitter inte och skriver att jag är felfri men gör jag ett stort misstag förväntar jag mig inte förlåtelse av den som skadas av misstaget.

Sen finns det skillnader på vad som man kan förlåta och inte förlåta. Vänner som man bråkar med lite då och då det ska man kunna förlåta det är små misstag. Men sen finns det grejer som jag aldrig skulle kunna förlåta, tex otrohet, mord, våldtäkter och så vidare.

Så en gärningsman tex som begått mord får en andra chans genom att komma ut efter några år, det förstår jag verkligen inte. EN jävla chans. Gav mördaren sitt offer en andra chans eller ens en chans? eller gav våldtäktmannen tjejen en andra chans? NEJ. Släng in idioterna på livstid och that's it!!! och inte livstid som i Sverige är 20 år(?) nej utan verkligen LIVStid så dom döööör.

Säger inte att man ska ge dödsstraff men släng in jävlarna i fängelse. Fick Engla som mördades en andra chans? NEJ!! knappast, tjejen mördades och hennes mördare får inte dö i fängelset? Asså Englas familj ska somna varje dag vetandes om att deras dotter har blivit mördad men att mördaren kommer ut om några år?
Fuck that! Sverige vakna upp för fan.

Det jag vill komma fram till att förlåtelse är något som måste finnas och annars går man runt och hatar massa människor hela tiden. Det funkar inte.

Jag förlåter till viss del, jag glömmer och går vidare.

I'm back ;)

Shulululu allt bra?

Nu är det så här att jag har bestämt mig för att börja blogga igen =) so thats good for you guys haha ;).

Städade mitt rum idag på jakt efter ett kvitto men det är verkligen spårlöst försvunnet. Men jag hittade däremot min mellanstadielåda, med massor av grejer fan. Skit kul att kolla på alla arbeten, brev och skolkort.

En grej som jag hittade var avslutningsbrevet jag fick i sexan av min fröken Annika och det stämde in på mig nu så sjukt mycket. Tänkte skriva ner det.

Att vara stark.

Att vara stark är inte att springa fortast och hoppa högst.
Att vara stark är inte att veta bäst och vara främst.

Att vara stark är att acceptera livets villkor.
Att vara stark är att tänka om när livet inte blir som Du planerat.
Att vara stark är att se möjligheter i det som verkar omöjligt.
Att kämpa trots motvind och låta den bli till en utmaning.

Det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger.


Och jag kan med ett leende på läpparna säga att jag är den draken och att jag är stark. Väldigt stark.


Livet är inte alltid en dans på rosor men det är bara att ta tag i det och veta att efter regn kommer solsken.
Varför ska man låta sig knäckas och må dåligt när man vet att efter en vecka är allt bra. Det kanske känns jobbigt att gå runt med ett leende på läpparna när allt omkring dig faller ihop men tro mig det hjälper som fan.

Se alltid det positiva i det som verkar mest hopplöst skulle min moster sagt, och visst är det sant. Det finns ALLTID något postivit i motvind. För som sagt efter motvind kommer medvind och det är det som är det positiva. Du växer och du mår bättre än du någonsin har gjort. Så mina vänner glöm aldrig det, låt dig inte knäckas av någon eller något, allt ordnar sig till det bättre.

Livet är fullt av nedgångar och problem men det är inte dom stunderna man kommer ihåg eller uppskattar så gör alltid det bästa av allting och var alltid stark och våga vara DU.

// Micha


Veni, Vidi, Vici 


RSS 2.0