"Slav"

Heej!
Igår så var jag och Natta på biblioteket och lånade böcker. Jag kom hem gjorde inte så mycket sen kom kvällen och jag bestämde mig för att försöka sova. Men det gick inte, så jag tänkte att jag skulle läsa lite så kanske jag blir trött. Tror inte ni att jag fastnar i boken och inte ville lägga ifrån mig den. 

Jag läste Slav av författarna Mende Nazer & Damien Lewis som handlar om just Mende Nazer. Hon är en ung nubisk kvinna från Sudan. Hon drömde som barn om att bli läkare men våren 1992 slås hennes värld i spillror. Hembyn blir överfallen och hon tillfångatas av en arabisk milis. Där hon säljs som slav till en förmögen familj.
Jag har inte kommit så långt i boken men än så länge är hon ett barn. Det är en sann historia.

I början går det jätte bra att läsa boken och jag ville läsa mer och mer. Sen kommer det sjunde kapitlet som heter Omskärelsen.
Jag flippar när jag läser vad den stackars flickan får stå ut med. Det började värka i hela min kropp och jag fick ta massa pauser för att ens kunna titta ner i texten en gång till. Det var så hemskt! Jag förstår inte hur man kan göra nåt sånt. Det finns inte i min tankegång.
Kvinnan beskriver hur hon kände när detta hände och jag säger tack gode Gud för att sånt inte existerar i min kultur. Hade aldrig klarat av det. Bara tanken fick mig som sagt att flippa ut totalt. Jag kunde inte sova på hela natten låg i min säng och tänkte på den stackars flickan, på den äckliga kvinnan som skar och på det smutsiga rakbladet hon använde.

Förlåt om ni blev äcklade men jag var tvungen att skriva detta. Helt seriöst så förstår inte jag att detta faktiskt händer runt om i världen. Den här historien är inte så gammal så det måste betyda att detta sker i nutid också.
Jag har hört talas om detta innan men inte tänkt på det.  Nu känner jag verkligen att jag har hittat det jag vill jobba med i framtiden. För ingen flicka eller kvinna ska egentligen behöva stå ut med detta. Skiter i vad kulturen säger, det ska inte hända! Det är nedvärderande och äckligt.

Ut och stoppa omskärelsen av kvinnor och flickor för sånt borde inte existera. Jag har bestämt mig, jag ska göra en skillnad i världen och i Sverige om detta händer här(?).
Efter studenten är det jobb som gäller för mig. Jag tänker inte sitta och låta sånt här att hända.

// Micha


Vivere est militare.


                                                                                                                                                                                                                    [4]


Kommentarer
Postat av: georgie.

hahahahaha!!! Ja, det är bra att du har något mål, efter gymnasiet :D. Good luck with fighting a 3000 year old tradition, though...

2008-06-27 @ 14:22:46
URL: http://boii.blogg.se/
Postat av: georgie.

Mmjo, det skulle faktiskt funka med en blå. Men det finns inga blåa :/. Det lutar typ 45:55 åt den gula. Men jag funderar på om den gula, på riktigt, kanske ser typ.. kyckling-gul ut :S asså.. att den inte ser helt gul ut, utan snarare ljusgul. jag vill inte ha dne ljusgul. Om jag ska ta den gula så vill jag ha en riktig gul!

Men får se. Den röda kanske ser typ.. mörkröd ut. och det vill jag inte heller!

Hoho. Men det lutar mest åt den gula.

2008-06-28 @ 20:31:57
URL: http://boii.blogg.se/
Postat av: Ellen

Usch usch. Och ja, det händer i nutid. Har för mig jag läste något om Egypten och kvinnliga omskärelser... men det händer nog lite varstans.

Fy fan om det sker i Sverige.(and yeah, rastaflätor är den nya innegrejen^^)

2008-06-29 @ 13:27:40
URL: http://ellenossowicki.blogg.se/
Postat av: Jennifer

2008-06-30 @ 01:09:03
Postat av: Jennifer

konstiga kommentar funktioner! aaaahh. Iaf:

Fan vad du är cool Mich! Får man haka på ?? Save the world, get down to Africa. Kanske borde läsa den boken, den verkade ändå bra liksom...bra att du tipsar gumman, Micha tipsar liksom ;)....vi åker om tre dagar. oooooooooooooh, fett nice :) ha det underbart! puss love you<3

2008-06-30 @ 01:11:24
URL: http://enni.blogg.se/
Postat av: daria

i miss you mich

2008-07-03 @ 19:54:40
URL: http://aachi.blogg.se/
Postat av: daria

Hej hjärtat :) Vaad kul att du har det bra. Här regnar det och allt är som vanligt. Jag dör av tråkhet på jobbet och trivs inte så värst. Men efter sommaren tar vi nya tag gumman, hälsa syrran. puss på min mich :D

2008-07-08 @ 21:21:56
URL: http://aachi.blogg.se/
Postat av: daria

Hej sötis! DU som lovade MIG att du skulle va inne ofta. Jag saknar dig & din humor apa ;D kom hem!! .. Kom hem så vi kan börja sista och sista året, HAAH SISTA OCH SISTA. ja e trött. iaf, =D hur är det? hur mår du & familjen? ja ska lägga mig under ett solarium 145ggr tills du kommer hem så vi e lika bruna :D HAHAHA! hITTAT EN FIN DARBOUKA?:D love yoooou .... <333

2008-07-28 @ 18:58:07
URL: http://aachi.blogg.se/
Postat av: daria

KOOOOOM HEEEEEEEEEEM! VI BÖRJAR OOOOM IIIGEEEEEN... JA GER DIG ALLLLLLT.. DÄR UTE ÄÄÄÄÄR DET SÅ KALLLLTTTTTTTTTTTTT KO MHEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MICH VI BÖRJAR OMMMMMMMMM IGEN...

2008-08-11 @ 18:05:39
URL: http://aachi.blogg.se/
Postat av: rebecka

Usch vad hemskt! lycka till Mich, jag hejar på dig ;). !

2008-08-21 @ 17:16:28
URL: http://partybacon
Postat av: Leon

Lycka till! Kvinnlig omskärelse är olagligt i Sverige, bara så du vet... Det är hemskt, men det händer så mycket hemskt i världen. Om vi börjar försöka ändra på det kanske det blir lite bättre i alla fall... Ses!

2008-08-29 @ 18:25:09
URL: http://livsstilsliberal.blogspot.com
Postat av: Stella

din blogg är fettbra mischa , keep it coming :)

2008-10-07 @ 17:31:21
URL: http://stellafaith.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0