Fabler :)

Hur många av er har inte hört historien om tex haren och sköldpaddan eller vallpojken och vargen.  Efter en konversation med en kompis förra veckan om fabler så googlade jag fabler och hittade en sida om Aisopos många fabler, och visst är dom underbara.
Jag fastnade för Apan och hennes unge som lyder:

Gudarnas konung utlyste en tävling för att se vilken av djuren som hade det vackraste barnet. Många djur passerade förbi och visade upp sina barn. Sist kom apan och lade sin unge i kungens famn. "Vad ska detta föreställa?" frågade Gudarnas konung och tittade ner på den lilla skrynkliga trubbnästa ungen, "ta bort den!". Alla djuren började skratta utom apungens mamma som sa: "Jag bryr mig inte om vad du tycker, för mig är han världens finaste".

Och sensmoralen är : "De egna barnen är de vackraste av alla barn"

Jag tycker det stämmer till 100 % även i dagens samhälle!  För Aisopos var en grekisk slav och levde på 500-talet före Kristus. Och det var då han skev hans fabler. Än idag lever vi efter dom till en viss del, föräldrar lär ut dom till sina barn, lärare till sina elever med mera.
Även om sensmoralen i Apan och hennes unge är " De egna barnen är det vackraste av alla barn" så har jag och kanske flera tolkat det som att man själv är vackrast/ finast vare sig omgivningen tycker det eller inte. För det är vi, var och en av oss är den vackraste/ finaste för vi är alla speciella och det finns bara en av mig och en av dig. Så därför vill jag avsluta med att skriva till er mina vänner och familj att ni är finast i mina ögon och att var och en av er har en plats i mitt hjärta för alltid.
Älskar er och ha en riktig skön sommar!

Förhoppningsvis ska jag ut och köra nu så se upp på vägarna ;)

// Micha

Kommentarer
Postat av: Jennifer

nice blogg Mich :D. Kommer kolla in här ofta så att jag kan följa resan i Libanon...jag kommer sakna dig massus otrolus...

2008-06-15 @ 16:56:00
Postat av: elize

din blogg är cool, du har ett liv tillskillnad från andra :D<3

2008-06-15 @ 17:08:09
Postat av: Eliin

Hahaha elize är så tröög - Du har ett liv tillskillnad från andra :P HAHAHA ^^

2008-12-10 @ 17:53:17
URL: http://elliiinnnn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0