"Slav"

Heej!
Igår så var jag och Natta på biblioteket och lånade böcker. Jag kom hem gjorde inte så mycket sen kom kvällen och jag bestämde mig för att försöka sova. Men det gick inte, så jag tänkte att jag skulle läsa lite så kanske jag blir trött. Tror inte ni att jag fastnar i boken och inte ville lägga ifrån mig den. 

Jag läste Slav av författarna Mende Nazer & Damien Lewis som handlar om just Mende Nazer. Hon är en ung nubisk kvinna från Sudan. Hon drömde som barn om att bli läkare men våren 1992 slås hennes värld i spillror. Hembyn blir överfallen och hon tillfångatas av en arabisk milis. Där hon säljs som slav till en förmögen familj.
Jag har inte kommit så långt i boken men än så länge är hon ett barn. Det är en sann historia.

I början går det jätte bra att läsa boken och jag ville läsa mer och mer. Sen kommer det sjunde kapitlet som heter Omskärelsen.
Jag flippar när jag läser vad den stackars flickan får stå ut med. Det började värka i hela min kropp och jag fick ta massa pauser för att ens kunna titta ner i texten en gång till. Det var så hemskt! Jag förstår inte hur man kan göra nåt sånt. Det finns inte i min tankegång.
Kvinnan beskriver hur hon kände när detta hände och jag säger tack gode Gud för att sånt inte existerar i min kultur. Hade aldrig klarat av det. Bara tanken fick mig som sagt att flippa ut totalt. Jag kunde inte sova på hela natten låg i min säng och tänkte på den stackars flickan, på den äckliga kvinnan som skar och på det smutsiga rakbladet hon använde.

Förlåt om ni blev äcklade men jag var tvungen att skriva detta. Helt seriöst så förstår inte jag att detta faktiskt händer runt om i världen. Den här historien är inte så gammal så det måste betyda att detta sker i nutid också.
Jag har hört talas om detta innan men inte tänkt på det.  Nu känner jag verkligen att jag har hittat det jag vill jobba med i framtiden. För ingen flicka eller kvinna ska egentligen behöva stå ut med detta. Skiter i vad kulturen säger, det ska inte hända! Det är nedvärderande och äckligt.

Ut och stoppa omskärelsen av kvinnor och flickor för sånt borde inte existera. Jag har bestämt mig, jag ska göra en skillnad i världen och i Sverige om detta händer här(?).
Efter studenten är det jobb som gäller för mig. Jag tänker inte sitta och låta sånt här att hända.

// Micha


Vivere est militare.


                                                                                                                                                                                                                    [4]


Död före liv?

Heej!

Nu är det så här att jag älskar Criminal Minds, verkligen älskar det. Det är så sjukt bra program, man lär sig jätte mycket och det är så spännande. Har sett typ alla avsnitt, men nu har jag kollat på ett avsnitt på arabisk tv. Med arabisk text haha jätte coolt.

Det avsnittet handlade om en man som var seriemördare och hade dödat jätte många unga kvinnor, han hade fått dödsstraff tillsammans med sin fru som sägs ha dödat deras gemensamma son. Criminal Minds teamet sätts i arbete när polisen upptäcker att mannen kan ha dödat fler kvinnor än vad han uppger. Under teamets arbete kommer det inte bara fram att det är många fler kvinnor utan att kvinnan som hade fått dödsstraff, kan vara oskyldig.

Efter många intervjuer och bevisletande så kommer teamet fram till att kvinnan är oskyldig. Sonen är inte död, han är i säkerhet hos en rik familj. Hon hade lämnat bort sin son för att mannen inte skulle skada honom sen uppgett att hon mördat sonen.

Men, hon erkänner inte det, varför? Hon är rädd att hennes son ska få reda på vem hans pappa är och vilket monster pappan är. Så kvinnan väljer att dö framför att hennes sons själ ska dö. 
Är det egoism att sonen inte får träffa sin riktiga mamma, för hon är trots allt oskyldig eller är det kärlek till sonen som mamman väljer död före liv.


Det är till var och en att tycka och tänka själv. För visst har alla barn rätt till att veta vem ens pappa och mamma är men jag tycker det finns gränser, jag vet iallafall att jag inte skulle vilja veta att jag är adopterad om min pappa är ett monster som dödar unga kvinnor. Visst är det synd att sonen får leva utan att veta att hans riktiga mamma räddade honom, men vad är det man säger, det man inte vet skadas man inte av. Är det rätt? Välj själv.


// Micha


Amor vincit omnia. 

[11]

Orkar inte.


"Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
      För ingen annan är som du"  
                                                                     Ingemar Olsson
Perfer et obdura.// Micha                                                                    
[13]

Drömmar!

Godmorgon :)
Jag vaknade kl 10 och hade drömt om känguruer. Helt sjukt var det, i alla fall inte nog med det så tog känguruerna hand om ett behandlingshem för massa olika människor. Det fanns en kvinna som var misshandlad, föräldrarlösa barn, drogmissbrukare och även alkoholmissbrukare, och så jag! Jag vet inte riktigt vad jag gjorde där utan jag bara var. Gick runt där utan att egentligen göra något.

Kunde det vara att mitt undermedvetna försöker säga mig något eller var det en sån dröm som man bara drömmer utan betydelse.

Ville ta reda på svaret så jag gick upp ur sängen och gick raka vägen fram till mamma och berättade jag vad jag hade drömt och så skulle hon förklara den. Hon har den förmågan fråga mig inte hur men hon kan tyda drömmar. Hennes svar blev att det inte betydde något och att det var första gången hon hör att någon har drömt om känguruer.

Så slutsatsen blev att det bara var en sån meningslös dröm man bara drömmer för att fylla ut din sömn(?) aja jag vet inte hehe men det hade varit coolt om drömmen betydde typ att jag kommer hamna på behandlingshem i framtiden för att jag dödar kanguruer och blivit besatt av det. Rubrikerna i tidningarna hade varit intressanta "Micha the kangaroo killer strikes again"  Muhahha ;)

Ne nu ska jag avsluta så ni inte tröttnar.

Jag vill tacka George för min fina design! Snyggast blev det tack tack....


Sen vill jag även säga att det är nu 15 dagar kvar tills jag lämnar landet, så ta vara på den tiden ;)
Mina dagar tills dess är ganska fullbokade men hör av er så kan vi ordna en träff :P

Take care!

// Micha

 Liberae sunt nostrae cogitationes.


Fabler :)

Hur många av er har inte hört historien om tex haren och sköldpaddan eller vallpojken och vargen.  Efter en konversation med en kompis förra veckan om fabler så googlade jag fabler och hittade en sida om Aisopos många fabler, och visst är dom underbara.
Jag fastnade för Apan och hennes unge som lyder:

Gudarnas konung utlyste en tävling för att se vilken av djuren som hade det vackraste barnet. Många djur passerade förbi och visade upp sina barn. Sist kom apan och lade sin unge i kungens famn. "Vad ska detta föreställa?" frågade Gudarnas konung och tittade ner på den lilla skrynkliga trubbnästa ungen, "ta bort den!". Alla djuren började skratta utom apungens mamma som sa: "Jag bryr mig inte om vad du tycker, för mig är han världens finaste".

Och sensmoralen är : "De egna barnen är de vackraste av alla barn"

Jag tycker det stämmer till 100 % även i dagens samhälle!  För Aisopos var en grekisk slav och levde på 500-talet före Kristus. Och det var då han skev hans fabler. Än idag lever vi efter dom till en viss del, föräldrar lär ut dom till sina barn, lärare till sina elever med mera.
Även om sensmoralen i Apan och hennes unge är " De egna barnen är det vackraste av alla barn" så har jag och kanske flera tolkat det som att man själv är vackrast/ finast vare sig omgivningen tycker det eller inte. För det är vi, var och en av oss är den vackraste/ finaste för vi är alla speciella och det finns bara en av mig och en av dig. Så därför vill jag avsluta med att skriva till er mina vänner och familj att ni är finast i mina ögon och att var och en av er har en plats i mitt hjärta för alltid.
Älskar er och ha en riktig skön sommar!

Förhoppningsvis ska jag ut och köra nu så se upp på vägarna ;)

// Micha

Första inlägget ;)

Shulululu :D
Japp det är sant...Jag har skaffat en blogg haha.
Det är skit komplicerat juh :S fattar ingenting men förhoppningsvis så kommer detta inlägget att publiceras.

Skaffade bloggen så att ni skulle hålla er uppdaterade om mina sommardagar. Både i Sverige och i LIBANON. Annars kommer ni sakna mig för mycket, funkar inte då så bättre ni har lite koll på mig ;)

Idag har jag och Doriah Woriah varit nere på stan och kollat  på när studenterna sprang ut från Per Brahe. Fan vad sugen man blir haha nästa år ska jag skrika sönder mig för då har JAG tatt studenten. Den första i släkten Zayat (här i Sverige i alla fall) erkänn status.

Idag spelar Italien- Rumänien och Holland - Frankrike hoppas verkligen att Italien vinner annars åh då jävlar :@ då kommer dom sjunka i mina ögon för alltid. Sen hejar jag på Frankrike haha även om Holland har ett starkt lag.

Aja ska bara softa ikväll see yaa puss älskar er

// Micha


RSS 2.0